09:36 05.10.2018

Турчинов: Рішення ВР щодо телеканалів "112. Україна" та NewsOne стосується лише їхніх засновників

2 хв читати
Турчинов: Рішення ВР щодо телеканалів "112. Україна" та NewsOne стосується лише їхніх засновників

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов зазначає, що звернення Верховної Ради до РНБО про застосування санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112. Україна" та NewsOne, стосується тільки їхніх засновників.

"Український парламент має право звернутися до РНБО з ініціативою впровадження санкцій, і він діяв у межах своїх повноважень. Ми поки що не отримували офіційного тексту цього рішення, але те, що обговорювалося, свідчить про те, що санкції буде спрямовано саме проти засновників цих каналів", - сказав О.Турчинов журналістам на брифінгу в четвер у Києві.

Він зазначив, що в телеканалів "112. Україна" та NewsOne складна структура власності, але в ній, за його словами, "безумовно, є нерезиденти" України. "В законі є позиції, коли санкції можуть застосовуватися і до українських юридичних осіб. Ідеться про терористичну діяльність, а пропаганда тероризму є складовою частиною терористичної діяльності", - додав О.Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що не бачить жодних перешкод для того, щоб РНБО оперативно розглянула звернення Верховної Ради.

Раніше цього дня Верховна Рада України затвердила постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

За інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112. Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА