18:26 05.10.2018

Країни-члени ГУАМ домовилися просувати в ООН резолюцію щодо вирішення заморожених конфліктів

2 хв читати
Країни-члени ГУАМ домовилися просувати в ООН резолюцію щодо вирішення заморожених конфліктів

Молдова, Україна, Грузія та Азербайджан просуватимуть в Організації Об’єднаних Націй проект резолюції про вирішення заморожених конфліктів. Про це домовилися прем'єр-міністри країн-членів ГУАМ на зустрічі глав урядів країн організації, яка відбулася в п'ятницю в Кишиневі.

На прес-конференції за підсумками зустрічі прем'єр-міністр Молдавії Павел Філіп, заявив, що "країни ГУАМ вирішили об'єднати зусилля в цьому питанні, оскільки заморожені конфлікти - спільна для всіх проблема".

"Процес співпраці у рамках ГУАМ надалі позитивно впливатиме на наші зусилля щодо реалізації спільних цілей зі зміцнення демократії, розвитку економіки і торгівлі між країнами-членами ГУАМ. Не менш важливою є спільна співпраця щодо зміцнення безпеки в нашому регіоні та подоланню викликів, а також протистояння загрозам. Ми дійшли висновку, що регіональна солідарність для гарантування безпеки - це наше першочергове завдання", - заявив П.Філіп.

Він назвав "важливим досягненням Молдови ухвалення резолюції ООН про виведення російських військ із території республіки.

"Ми переконані, що знайти мирне вирішення територіальних конфліктів буде легше, якщо в країні не буде чужих військ та озброєння", - сказав прем'єр-міністр Молдови.

Його підтримав прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе. "Росія, як і раніше, підриває наші зусилля зі створення кращих умов життя для наших громадян, що живуть на окупованих територіях. Від моменту російського вторгнення населення цих регіонів скоротилося вп'ятеро", - сказав він.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що "заморожені конфлікти приносять лише вбогість і недотримання прав людини".

"Важливо, щоб усі демократичні країни консолідувалися, щоб знайти інструменти з відбиття цієї агресії", - заявив В.Гройсман.

За підсумками зустрічі митні служби чотирьох країн підписали протокол про співробітництво. Прем'єр-міністри країн ГУАМ також обговорили питання про можливе скасування тарифу за роумінг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА