07:12 06.10.2018

Закриття консульств РФ в Україні призведе до дзеркальних заходів з боку Росії, українські дипломати не зможуть допомагати політв'язням

2 хв читати
Закриття консульств РФ в Україні призведе до дзеркальних заходів з боку Росії, українські дипломати не зможуть допомагати політв'язням

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не підтримує ідею активістів харківського Євромайдану про закриття Генконсульств РФ.

"У нас немає дипломатичних відносин з Росією за змістом: у нас немає послів, у нас дипломати не займаються якоюсь політичною чи іншою діяльністю. Наші дипломати просто допомагають українцям, в т.ч. і політичним в'язням ... Якщо ми приберемо тут ці консульства, то, звичайно, Росія закриє наші консульства там ... Це буде означати, що ми не будемо мати доступ, щоб допомогти нашим громадянам", - сказав П.Клімкін в програмі "Тема дня" на телеканалі UA: Харків.

За його словами, в РФ постійно знаходиться майже 3 млн. громадян України.

"Скажемо чесно, навіть під час війни у нас постійно знаходиться в Росії майже 3 млн. українців. Є політичні в'язні. Є постійні провокації проти українців. Тому ця присутність, консульська присутність, там сьогодні важлива", - сказав П.Клімкін.

Він підкреслив, що будь-якому громадянину України в Росії можуть загрожувати провокації.

"Кожен, хто їде в Росію має бути пильним і розуміти, що йому загрожують можливі провокації ... Але при цьому ми розуміємо, що є людські питання, є людські справи, коли їдуть до тяжкохворих родичів", - сказав П.Клімкін.

Він також запевнив, що Україна здатна контролювати діяльність російських дипломатів і адекватно реагувати, якщо вона становить загрозу.

"Я вважаю, що російські дипломати займаються тут в основному діяльністю, яка властива спецслужбам. Саме тому ми недавно вислали таких нібито дипломатів. Те, що зараз ми здатні контролювати цю злочинну діяльність російських "дипломатів", - це 100%. Вони знаходяться під пильним контролем і не можуть робити те, що робили в колишні часи, до 2014 року", - сказав П.Клімкін.

Як повідомлялося, раніше активісти харківського Євромайдану і націоналістичних організацій неодноразово виступали за закриття Генконсульства РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА