07:34 06.10.2018

До ідеї введення кримінальної відповідальності за подвійне громадянство потрібно підходити виважено

2 хв читати
До ідеї введення кримінальної відповідальності за подвійне громадянство потрібно підходити виважено

Україні потрібен новий закон "Про громадянство", вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я вважаю, що нам потрібен новий закон "Про громадянство", - сказав П.Клімкін у п'ятницю ввечері в програмі "Тема дня" на телеканалі "UA: Харків".

Він зазначив, що виключає можливість легалізації подвійного громадянства з Росією.

"Хочу відразу сказати, я категорично заперечую і категорично проти будь-яких навіть ідей і думок про легалізацію подвійного громадянства з Росією, з агресором. Усі випадки отримання російського громадянства мають відповідно розслідуватися нашими спецслужбами", - сказав П.Клімкін.

Разом з тим, він припустив, що у випадку з іншими країнами питання легалізації подвійного громадянства може обговорюватися.

"Українці переїхали в Канаду або в Сполучені Штати, вони зберегли свою українську ментальність, вони готові нам допомагати. Можливо, ми можемо подивитися на умови, яким чином вони можуть, зберігаючи своє громадянство, отримати або тимчасово, або повністю і українське громадянство. Але з Росією, як з країною-агресором такої дискусії по визначенню бути не може. Це має бути зрозуміло абсолютно кожному", - сказав П.Клімкін.

Відповідаючи на питання, чи вважає він за необхідне введення кримінальної відповідальності за подвійне громадянство, глава МЗС сказав: "Я вважаю, що нам потрібно над цим дуже уважно подумати, але ми маємо підходити виважено. У нас у багатьох етнічних угорців і румунів - подвійне громадянство. якщо ми зараз введемо для всіх кримінальну відповідальність, вони що, всі за визначенням злочинці? Але що стосується Росії як країни агресора і таємного отримання російського громадянства, я абсолютно готовий таку можливість розглядати. я вважаю, що це ідея, яка повинна обговорюватися і яка має сенс. Що стосується інших, я вважаю, що кримінальна відповідальність і обвинувачення всіх, хто отримав уже таке громадянство, не є найкращою опцією".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА