14:08 06.10.2018

Яценюк виступає за невідкладне введення міжнародної моніторингової місії в Азовському морі

2 хв читати
Яценюк виступає за невідкладне введення міжнародної моніторингової місії в Азовському морі

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк вважає, що в Азовському морі потрібно терміново запровадити постійну міжнародну моніторингову місію, а країни-члени НАТО мають направити туди свої військові судна для охорони, щоб не дати Росії ізолювати українське місто Маріуполь.

"Ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і Маріуполь. Слід терміново ввести постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", – сказав А.Яценюк в інтерв'ю "Радіо "Свобода" під час свого візиту до Берліна, повідомляє прес-служба партії в суботу.

Він наголосив, що конфлікт на Азові – це "частина плану агресії Росії проти України".

За словами А.Яценюка, план Росії – "ізолювати Маріуполь, дестабілізувати його, спробувати реалізувати план захоплення подальших територій України".

"Анексія Криму, далі Донецьк і Луганськ, далі Путін сподівався, що він захопить Маріуполь, Херсон, дійде до Одеси, дотягне повністю ланцюг в Придністров'я", – сказав він.

Лідер партії "Народний фронт" наголосив, що українські Військово-морські сили збільшують свою присутність в Азовському морі, але цього недостатньо. Він зазначив, що Україна воює з ядерною державою, "яка витрачає десятки мільярдів доларів на свої збройні сили".

"Я вважаю, що країни-члени НАТО, а не тільки США, мають ухвалити рішення щодо постачання військових суден для охорони Азовського моря. Щодо політичних аспектів, то, звісно, ми не хочемо ескалації. Але ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і заблокувала Маріуполь. Тому я вважаю, що потрібно терміново ввести постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", – наголосив А.Яценюк.

Як повідомлялося, 23 вересня стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W здійснив кілька прольотів поблизу Керченської протоки, коли в Азовське море заходили кораблі ВМС України.

27 вересня США передали Військово-морським силам Збройних сил України два катери класу "Айленд" (Island). Після отримання Україною катерів США розпочнеться підготовка українських екіпажів до них. Згодом "Айленди" будуть транспортовані в Одесу.

За озвученими раніше в ЗМІ оцінками, загалом цей процес може зайняти до одного року. Надалі проведення відповідної політики передбачає можливе отримання й інших катерів цього типу, а також інших необхідних плавзасобів від США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА