15:22 08.10.2018

Наступні вибори будуть висококонкурентними і цілком відповідатимуть європейським стандартам

2 хв читати
Наступні вибори будуть висококонкурентними і цілком відповідатимуть європейським стандартам

Майбутні вибори будуть висококонкурентними та відбудуться відповідно до міжнародних стандартів, через що на членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) накладається додаткова відповідальність, наголошує президент України Петро Порошенко.

"Я переконаний в тому, що майбутні вибори будуть дуже висококонкурентними, чого ми, власне, і добивалися - чесність, прозорість, рівність можливостей щодо участі в виборчих процесах, повна відповідність міжнародним європейським стандартам накладають на членів Центральної виборчої комісії додаткову відповідальність", - сказав П.Порошенко на зустрічі з новообраними членами Центральної виборчої комісії в понеділок у Києві.

Він нагадав, що це будуть перші вибори, які відбудуться після підписання і ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, де визначені норми, які гарантують європейські принципи захисту волевиявлення громадян.

"Це перші вибори, які проводяться в умовах введення стандартів Європейського Союзу та НАТО, зокрема й зміни до Конституції (України - ІФ)", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 20 вересня 2018 року новими членами ЦВК за рішенням парламенту стали Алла Басалаєва, Андрій Євстігнєєв, Олег Конопольський, Світлана Кущова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов; перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, директор департаменту аналітичної роботи МВС Михайло Вербенський, народний депутат з фракції "Народний фронт" Ірина Єфремова, заступник керівника секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольга Желтова, народний депутат з фракції Радикальної партії Тетяна Юзькова.

4 жовтня усі 14 нових членів ЦВК склали присягу у Верховній Раді.

Проведення чергових виборів президента України заплановано на весну 2019 року, чергових виборів народних депутатів - на осінь 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА