16:21 08.10.2018

Порошенко готовий до консультацій з фракцією "Опоблоку" в Раді щодо їхнього кандидата у члени ЦВК

2 хв читати
Порошенко готовий до консультацій з фракцією "Опоблоку" в Раді щодо їхнього кандидата у члени ЦВК

Президент України Петро Порошенко готовий до консультацій з парламентською фракцією "Опозиційний блок" щодо їхнього кандидата на посаду члена Центральної виборчої комісії (ЦВК).

"У новому складі ЦВК зараз 16 членів, і я готовий до консультацій з парламентською фракцією, яка поки що не надала своїх пропозицій (фракція "Опозиційний блок"- ІФ)", - написав П.Порошенко у своєму мікроблозі в "Твіттері" у понеділок.

Він зазначив, що після проведення консультацій готовий внести до Верховної Ради кандидатуру, запропоновану "Опозиційним блоком", "щоб забезпечити належне представництво фракцій у ЦВК".

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількісний склад Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів. 20 вересня 2018 року Верховна Рада призначила 14 нових членів ЦВК.

Того ж дня представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко зазначила, що вакантне місце в складі ЦВК після призначення 14 нових членів залишиться за фракцією "Опозиційний блок". "Єдина фракція, яка не погоджувалася на присутність лише одного члена, а хотіла двох – це "Опозиційний блок". Прогнозовано, напевно, що це буде кандидатура від "Опозиційного блоку", - сказала вона журналістам.

5 жовтня в партії "Опозиційний блок" заявили, що готують звернення до Конституційного Суду України щодо порушень при формуванні Центральної виборчої комісії. "Опозиційний блок - третя за чисельністю фракція парламенту, тому може претендувати як мінімум на двох представників у ЦВК. Виникає питання: якщо президент декларує, що хоче чесних виборів, то навіщо він тоді формує собі більшість у комісії? Кожна фракція відповідно до кількості членів має отримати представництво в комісії. Тоді це буде сигналом для суспільства, що вибори відбудуться чесно і прозоро ", - заявив тоді співголова "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Він висловив переконання, що влада намагається сформувати свою більшість у ЦВК, уникнути зміни виборчого законодавства і "залишити стару систему, яка є символом політичної корупції". "Ми подаємо звернення до Конституційного Суду, що формування ЦВК відбувалося з грубим порушенням законів України і така комісія не може легітимізувати вибори. Ми зібрали підписи і зараз подаватимемо це звернення", - сказав Ю.Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА