17:50 08.10.2018

Регламентний комітет дав "зелене світло" голосуванню в Раді за позбавлення недоторканності Вілкула

2 хв читати
Регламентний комітет дав "зелене світло" голосуванню в Раді за позбавлення недоторканності Вілкула

Регламентний комітет Верховної Ради дав свої висновки до подання генерального прокурора України щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

Відповідні висновки члени комітету затвердили на засіданні в понеділок у Києві.

Таким чином, після рішення комітету подання про позбавлення недоторканності нардепа можуть виносити на голосування до сесійної зали парламенту.

Під час виступу генеральний прокурор України звернувся до комітету і Верховної Ради з проханням про зняття депутатської недоторканності з О.Вілкула для завершення прокуратурою Дніпропетровської області досудового слідства в кримінальному провадженні за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - про зловживання повноваженнями при переданні земельних ділянок у 2011 році.

За словами генпрокурора, виходячи з матеріалів слідства, в 2011 році О.Вілкул, займаючи посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації, передав в оренду ПрАТ "Орджонікідзенський гірничо-збагачувальний комбінат" земельні ділянки, право на розпорядження якими не входило до компетенції ОДА, так як ці землі були в колективній власності.

Одним розпорядженням, як зазначив Ю.Луценко, О.Вілкул передав 15 га земель колективної власності, іншим розпорядженням - 1,8 га, ще одним - 1,15 га. Згідно з експертизою, дві третини переданих земель згодом були фактично знищені кар'єрами і не підлягають використанню за сільгосппризначення.

Зазначені дії, за словами генпрокурора, завдали збитків державі на суму 486 тисяч грн.

Другий епізод незаконної діяльності О.Вілкула, як розповів Ю.Луценко, також стосується земельних ділянок у Дніпропетровській області: "Реалізуючи злочинний умисел, спрямований на зміну цільового призначення земельних ділянок, які перебували у власності ТОВ "Артленд"... Вілкул дав усну вказівку голові Дніпропетровської районної держадміністрації Кобилянському...вирішити питання щодо земельних ділянок...без перевірки технічної документації".

Генпрокурор повідомив, що цей голова Дніпропетровської райдержадміністрації визнав свою провину в злочинній недбалості при підписанні документів і рішенням суду в березні 2018 році справу щодо нього було закрито після завершення термінів давності.

"Вілкул ... видав розпорядження про зміну цільового призначення 26 га і 14 га землі... різниця, яка була недоотримано в порядку компенсації, становила 5 млн 139 млн грн", розповів Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА