18:35 08.10.2018

Вілкул заявляє про прослуховування його телефону без згоди ВР

2 хв читати
Вілкул заявляє про прослуховування його телефону без згоди ВР

Співголова фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Олександр Вілкул заявляє про здійснення щодо нього негласних слідчих дій, а саме прослуховування телефону без згоди парламенту на притягнення його до кримінальної відповідальності.

"Телефони мої вони прослуховують. Я показав рішення суду, на підставі якого вони прослуховують телефон", - сказав О.Вілкул журналістам у парламенті в понеділок після засідання регламентного комітету парламенту, на якому розглядали подання генерального прокурора про позбавлення О.Вілкула недоторканності.

Політик членам комітету продемонстрував документи, які, за його словами, підтверджують прослуховування його мобільного телефону.

Водночас О.Влікул вважає кримінальне провадження сфальсифікованим і наголошує, що його використовуватимуть для тиску на нього через рідних і близьких.

"На допити я готовий ходити, мене жодного разу не викликали в інших справах, які вони відкривали - у мене їх багато. Навіщо наразі з мене знімати недоторканність? Для того щоб натиснути на моїх рідних, близьких, друзів, здійснити масові обшуки... Щоб мої родичі прийшли і сказали: Саша, домовся з ними, піди з політики", - сказав співголова фракції.

У понеділок регламентний комітет Верховної Ради надав свої висновки до подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності О.Вілкула. Отже, після рішення комітету подання про позбавлення недоторканності нардепа можуть виносити на голосування в сесійній залі парламенту.

Ю.Луценко зазначив, що кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - про зловживання повноваженнями під час передання земельних ділянок в 2011 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА