16:16 09.10.2018

В Україні необхідно негайно почати впроваджувати держпрограму зберігання боєприпасів за стандартами НАТО - нардеп Фріз

2 хв читати
В Україні необхідно негайно почати впроваджувати держпрограму зберігання боєприпасів за стандартами НАТО - нардеп Фріз

 Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", член Комітету з питань національної безпеки і оборони, голова парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявляє про необхідність невідкладно розпочати в Україні впровадження державної програми зберігання боєприпасів за стандартами НАТО, повідомляється на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у вівторок.

"Вибух боєприпасів на військових складах у місті Ічні Чернігівської області - далеко не перша надзвичайна подія такого роду. Відповідно, ми маємо глобальну проблему, яку можна вирішити в рамках запровадження окремої цільової державної програми зберігання боєприпасів за стандартами НАТО", - сказала І.Фріз в ефірі телеканалу "Прямий".

"Ця програма має передбачати комплекс урядових заходів, спрямованих на збереження обороноздатності нашої держави. Місця зберігання боєприпасів мають бути інженерно обладнані та передбачати обов'язкове закрите зберігання. Це особливо важливо з огляду на те, що деякі боєприпаси не виробляють в Україні", - додала парламентарій.

Політик наголосила на необхідності негайного впровадження відповідної державної програми з цільовим використанням коштів стабілізаційного фонду, оскільки практика недбалого зберігання боєприпасів, особливо в районах, які розташовуються на напрямках ймовірного просування сил противника в разі нападу, є неприпустимою і складовою загрози для України.

"Я розумію, що вартість повного інженерного обладнання всіх складів є великою, втім, я також розумію, що зволікання підвищує ризики та створює загрози і для цивільного населення, і для обороноздатності держави. Тому переконана, що відкладання комплексних заходів за відповідною програмою є особливо небезпечним з огляду на те, що з кожним роком стан боєприпасів, що зберігаються відкритим способом, погіршується, що може сприяти повторенню вибухів ", - заявила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА