17:01 11.10.2018

Трамп знову заявив про намір переобратися на другий термін

2 хв читати
Трамп знову заявив про намір переобратися на другий термін

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News у четвер підтвердив свої плани йти на другий президентський термін у 2020 році.

"Так", - відповів Д.Трамп на запитання, чи планує він переобиратися на другий термін.

Ведучі телеканалу назвали Д.Трампу його можливих конкурентів від Демократичної партії на наступних президентських виборах у США. Серед них сенатори Берні Сандерс, Корі Букер, Камала Гарріс, Елізабет Воррен, колишній віце-президент США Джо Байден і колишній держсекретар Джон Керрі.

Д.Трамп скептично відгукнувся про своїх можливих конкурентів.

"Зараз вони мені всі подобаються. Я сподіваюся, що всі вони будуть здорові й дійдуть до кінця. Я тільки сподіваюся, що не з'явиться якась зірка чи видатний мислитель", - сказав Д.Трамп, відповідаючи на запитання, якого з потенційних конкурентів він побоювався б найбільше.

Д.Трамп заявляв про плани переобиратися на другий термін ще на початку 2017 року - необхідні документи для участі у виборах 2020 року він підписав у день своєї інавгурації. Пізніше він підтверджував своє бажання.

Президент США під час інтерв'ю також заявив, що готовий піти на все заради завершення розслідування про ймовірне втручання Росії в американські вибори 2016 року, яке курирує у ФБР спецпрокурор Роберт Мюллер.

"Здається неймовірним, що я маю це робити - при тому, що всі говорять, що змови не було. Я зроблю все необхідне, щоб закінчити це розслідування", - заявив Д.Трамп, відповідаючи на запитання, чи готовий він надати письмові свідчення або навіть поспілкуватися з командою Р.Мюллера у рамках цього розслідування.

Під час цього ж інтерв'ю Д.Трамп знову спростував наявність змови між представниками його передвиборчого штабу та російською владою і зазначив, що ладнає із заступником генпрокурора США Родом Розенстайном, про можливу швидку відставку якого раніше писали американські ЗМІ.

Інформація про можливу відставку Р.Розенстайна з'явилася через кілька днів після того, як газета The New York Times написала, що заступник генпрокурора пропонував колегам таємно записувати свої розмови з Д.Трампом й обговорював можливість добитися відставки американського президента, спираючись на 25-ту поправку до конституції США (про повноваження президента США).

У травні 2017 року Р.Розенстайн поставив Р.Мюллера на чолі розслідування, присвяченого ймовірній змові Д.Трампа з Москвою під час передвиборчих перегонів у США 2016 року. Саме Р.Розенстайн сформулював завдання, які має вирішити Р.Мюллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА