15:31 13.10.2018

Клімкін вважає неприйнятною публікацію на "Миротворці" списку чиновників з угорським громадянством, хоча вони і є порушниками - ЗМІ

2 хв читати
Клімкін вважає неприйнятною публікацію на "Миротворці" списку чиновників з угорським громадянством, хоча вони і є порушниками - ЗМІ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засуджує публікацію на сайті "Миротворець" переліку українських чиновників і депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда".

За інформацією видання, П.Клімкін у суботу в Ужгороді (Закарпатська обл.) на спільній прес-конференції з главою "Товариства угорської культури Закарпаття", народним депутатом із фракції "Блок Петра Порошенка" Василем Брензовичем зазначив, що робота в державних органах осіб з подвійним громадянством прямо заборонена законодавством. Водночас, на думку міністра, те, як були поширені списки порушників, є неприйнятним.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що закони треба виконувати. У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань немає. Але я категорично проти, щоб показувати на угорців пальцем як на зрадників або труїти угорців, або звинувачувати їх у сепаратизмі ", – пояснив він.

П.Клімкін наголосив, що перелік українських угорців розміщений на сайті "Миротворець", на якому зазвичай публікуються особи, причетні до агресії проти України.

"Мене непокоїть, що з'являються порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми повинні чітко сказати, що це не те саме", – заявив міністр, додавши, що йому невідоме джерело походження опублікованих даних.

У свою чергу В.Брензович заявив, що публікація списку на сайті "Миротворець" шкодить іміджу України. "Наша країна в очах угорців має вигляд такої, яка не може терпіти угорської меншини", – пояснив він.

Як повідомлялося, П.Клімкін в суботу відвідав Ужгород та взяв участь у засіданні "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) на їх запрошення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА