17:33 13.10.2018

Санкції щодо РФ слід продовжити хоча б на рік – Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з французьким сенатором

2 хв читати
Санкції щодо РФ слід продовжити хоча б на рік – Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з французьким сенатором

 Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з членом комітету закордонних справ, оборони і збройних сил Сенату Франції Олів'є Кадіком (Olivier Cadic) продовження санкцій проти РФ, блокування Угорщиною роботи комісії Україна-НАТО та співробітництво у сфері кібербезпеки.

Як повідомляє в суботу прес-служба віце-прем'єра, під час зустрічі французький сенатор запевнив І.Климпуш-Цинцадзе у цілковитій підтримці курсу України в боротьбі за демократію.

У свою чергу віце-прем'єр зазначила, що демократичний світ повинен об'єднатися і спільно протидіяти гібридним атакам РФ.

За її словами, кожні півроку Україна докладає великих зусиль для продовження санкцій щодо країни-агресора.

"Настав час, щоб санкції продовжувати хоча б на рік. Адже своїми діями у зовнішній політиці, втручанням у внутрішні справи країн Європи і продовженням агресії проти України Росія демонструє повну неготовність до зміни своєї поведінки", – додала І.Климпуш-Цинцадзе.

Сторони також обговорили ситуацію, яка склалася в українсько-угорських відносинах.

"Прикро, що Угорщина вважає за можливе використовувати майданчики НАТО і ЄС для маніпулятивного з'ясування двосторонніх відносин з країною-партнером. Такий підхід далекий від конструктиву і реальної націленості на вирішення питань двосторонньої дискусії", – наголосила віце-прем'єр-міністр України.

Французький сенатор засудив дії Угорщини щодо блокування роботи комісії Україна-НАТО.

Сенатор також зазначив, що для нього і його колег важливо мати об'єктивну картину того, що відбувається в Україні, особливо у світлі великої кількості фейкових новин щодо України.

О.Кадік зазначив, що великим викликом і для України, і для Франції зараз є дезінформація та кіберзагрози. У відповідь на це І.Климпуш-Цинцадзе наголосила, що Україна зацікавлена у відповідному досвіді Франції.

"Ми відчуваємо великий тиск у сфері кібербезпеки і зацікавлені в розвитку співпраці в цій сфері з Францією та іншими країнами", – сказала вона.

Сторони також обговорили питання дотримання прав людини в анексованому Росією Криму та на окупованих територіях сходу України.

"Ми шукаємо шляхи, як змусити Росію дотримуватися прав людини і прагнемо повернути незаконно утримуваних на анексованих і окупованих територіях і в РФ українських громадян. Росія не робить ніяких кроків для того, щоб просунутися в цьому напрямку", – сказала віце-прем'єр.

І.Климпуш-Цинцадзе також назвала неприпустимою роботу західних компаній в окупованому Криму, оскільки це відбувається всупереч нормам права і санкцій до РФ, які Франція підтримала.

О.Кадик зазначив, що, на жаль, такі випадки існують, як і випадки фінансової підтримки французьких політиків з боку Росії, що "безперечно, є ганьбою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА