19:30 13.10.2018

Клімкін назвав міфами твердження, що у власників двох паспортів виникатимуть проблеми з перетином державного кордону України

2 хв читати
Клімкін назвав міфами твердження, що у власників двох паспортів виникатимуть проблеми з перетином державного кордону України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав міфами твердження про те, що людей з подвійним громадянством будуть депортувати з України або у них будуть проблеми з перетином державного кордону, але підкреслив, що власники угорського паспорта не можуть бути держслужбовцями в Україні.

"Звичайно, є емоційна хвиля навколо того, що ми вислали угорського консула. Я ще раз пояснив: ми не звинувачуємо угорців в тому, що вони отримують друге громадянство, що ми хочемо їх за це покарати. Друге громадянство не передбачено українським законодавством, але прямого покарання за це немає", - зазначив він на брифінгу в Ужгороді (Закарпатська обл.) в суботу після участі в засіданні "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ).

Міністр підкреслив, що засуджує будь-які петиції про депортацію з України людей, які отримали друге угорське громадянство, нехай вони і зробили це протизаконно.

"Я ще раз пояснив: не хвилюйтеся. Тому що тут якісь міфи циркулюють, що всіх з двома паспортами тепер будуть депортувати, Кого депортувати? Навіщо? Що не будуть пропускати через кордон ... Чому? І ці міфи, вони реально поширюються, і частково йдуть з угорської землі, ми знаємо ... Проте, це звичайно, провокаційна петиція, ми її маємо засудити. Але також ми маємо чітко сказати: виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українськими законами, ці закони мають виконуватися ... . Знову ж таки стаття 19 закону про державну службу - якщо у тебе є подвійне громадянство, ти не можеш бути державним службовцем", - сказав П.Клімкін.

Він зазначив, що всі представники угорської громади запевнили, що готові виконувати українські закони.

"На це ми погодилися. Ми повинні над цим працювати далі, але повинні зменшити емоційний градус і підняти градус розуму і ангажування ... Про це також буду говорити з угорською стороною", - зазначив глава МЗС України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА