08:31 15.10.2018

Глави МЗС ЄС і країн "Східного партнерства" обговорять в Люксембурзі пріоритети до 2020 року

2 хв читати
Глави МЗС ЄС і країн "Східного партнерства" обговорять в Люксембурзі пріоритети до 2020 року

Міністри закордонних справ країн ЄС і держав програми "Східне партнерство" - Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України - зустрінуться в понеділок у Люксембурзі.

"Ця міністерська зустріч надасть можливість ЄС та його східним партнерам відновити політичний діалог", - йдеться в повідомленні Європейської зовнішньополітичної служби про нараду міністрів, яка відбудеться в другій половині дня 15 жовтня після засідання Ради ЄС із закордонних справ.

У комюніке наголошується, що у зустрічі також братимуть участь "ключові регіональні партнери". Головувати на нараді буде глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні. Очікується, що на зустрічі відбудеться обговорення ідей для святкування 10-ї річниці "Східного партнерства" в травні наступного року.

"Ми сподіваємося на конструктивні дебати з залученням усіх учасників цього партнерства. Йтиметься про роботу за пріоритетами "20 завдань на період до 2020 року", визначеними на саміті "Східного партнерства" в листопаді 2017 року", - сказав високопоставлений чиновник ЄС, коментуючи журналістам минулого четверга в Брюсселі на умовах анонімності порядок міністерської зустрічі.

Ці завдання були прийняті з метою "зміцнення економіки, системи управління, взаємодії і суспільства", зазначив він.

За словами співрозмовника ЗМІ, "досягнуто певного прогресу, особливо з економічних аспектів". Але з таких питань як правова держава, реформи правосуддя, прогрес незначний, зазначив функціонер ЄС.

Він припустив, що святкування десятиліття "Східного партнерства" стане можливістю уточнити, що і як робити далі в рамках "20 завдань на період до 2020 року".

Відповідаючи на запитання щодо українсько-угорських розбіжностей, чиновник сказав, що вони відносяться до національних компетенцій і мають вирішуватися на двосторонній основі. Євросоюз не є стороною в їхніх спорах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА