11:30 15.10.2018

Глави МЗС країн ЄС мають намір затвердити план нових санкцій проти РФ - МЗС Великобританії

2 хв читати
Глави МЗС країн ЄС мають намір затвердити план нових санкцій проти РФ - МЗС Великобританії

Рада глав МЗС країн Євросоюзу планує затвердити план нових санкцій проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї, повідомляє МЗС Великобританії.

Відповідно до прес-релізу, на засіданні у понеділок міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі заплановано підписання документа, що передбачає "санкції, запропоновані Великобританією і Францією після (хімічних) атак у Сирії і Солсбері".

Зокрема, заплановано обмежити в'їзд до країн Євросоюзу, а також заморозити закордонні рахунки "керівників російських розвідувальних структур та їхніх найближчих соратників", повідомляють британські ЗМІ.

Представник британського МЗС заявив: "Не є несподіванкою те, що Великобританія представляє списки, якимось чином пов'язані з тим, що сталося в Солсбері. Але йдеться не лише про Росію і Солсбері, це націлене проти використання хімічної зброї по всьому світу".

Газета Sunday Times наводить вислів одного з власних дипломатичних джерел, який заявив: "Зараз необхідні термінові заходи для зміни поведінки зловмисників, незалежно від того, приїхали вони з Росії, Ірану, Північної Кореї або з інших країн. Британська ініціатива відповідає вимозі часу".

Перед радою глав МЗС країн ЄС британський міністр закордонних справ Джеремі Хант планує зустрітися з колегами з Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини, Словенії, Болгарії, Хорватії та Румунії і подякувати їм за жорстку позицію щодо хімзброї.

ЗМІ цитують Дж.Ханта, який заявив: "Протягом багатьох років існує міжнародне табу на застосування хімічної зброї, але це перебуває під загрозою одразу після Сирії та Солсбері. Тепер нам потрібно оновити червону риску, яка продемонструє, що для тих, хто використовує цю жахливу зброю, ціна завжди буде занадто високою".

"Ці нові санкції життєво важливі, але вони не є кінцем історії", - наголосив керівник британської дипломатії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА