12:09 16.10.2018

На засіданні ТКГ у Мінську у вівторок Україну представляє дипломат Руслан Демченко

2 хв читати
На засіданні ТКГ у Мінську у вівторок Україну представляє дипломат Руслан Демченко

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Сьогодні відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп в Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", - повідомила І.Геращенко у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, хто представляє українську сторону на засіданні ТКГ у Мінську.

Вона також зазначила, що президент України Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ з огляду на залишення цієї посади другим президентом країни Леонідом Кучмою.

"Саме президент України і має оголосити це прізвище. І 100% – це буде патріотична, професійна людина, яка гідно представлятиме позицію України в Мінську", - додала вона.

Як повідомлялося, другий президент України, представник країни в ТКГ Л.Кучма заявив про припинення своєї роботи в Мінську, про що 2 жовтня 2018 року за підсумками засідання ТКГ у Мінську повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер.

Президент України Петро Порошенко призначив Л.Кучму представником України в ТКГ розпорядженням від 8 липня 2014 року. Відповідний документ було оприлюднено 2 лютого 2015 року.

Л.Кучма назвав Руслана Демченка можливим наступником на посаді нового представника України в ТКГ, зазначивши, що той "був зі мною завжди" та є професіоналом у дипломатичній роботі.

Нині Р.Демченко - радник президента України. Екс-представник України в Тристоронній контактній групі.

У 2010-2014 роках Р.Демченко був заступником міністра закордонних справ України, в лютому 2014 року кілька днів виконував обов'язки глави відомства. У 1992-1996 роках був другим секретарем посольства України в США, в 2000-2005 роках - консулом України в Стамбулі, потім послом України в Сербії та Чорногорії.

Наприкінці 1990-х був заступником керівника управління Адміністрації президента Л.Кучми, в 2006-2010 роках очолював Офіс третього президента Віктора Ющенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА