13:54 16.10.2018

Влада проводить політику дискримінації прав вимушених переселенців - Немиря

2 хв читати
Влада проводить політику дискримінації прав вимушених переселенців - Немиря

 Влада України реалізовує неоголошену політику з дискримінації виборчих і соціальних прав внутрішньо переміщених осіб, вважає голова комітету Верховної Ради з питань прав людини Григорій Немиря.

"Укотре я змушений зазначити, що ключові законопроекти, які впливають на життя сотень тисяч вимушених переселенців, знову - і це вже понад півтора року - не вносяться до порядку денного парламенту. Це законопроект №6692 про виплату пенсій вимушеним переселенцям, який іще рік тому пройшов усі необхідні процедури й готовий до розгляду. Внесення його до порядку денного свідомо блокується", - сказав Г.Немиря на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп Верховної ради в понеділок.

"І законопроект №6240 про виборчі права внутрішньо переміщених осіб, який зареєстрували понад півтора року тому, і який укотре не розглянув профільний комітет (з питань правової політики та правосуддя - ІФ)", - додав він.

Голова комітету вважає, що затягування розглядів цих законопроектів не може бути випадковим. "Мені, як голові комітету, залишається зробити висновок, що це є частиною неоголошеної дискримінаційної політики щодо вимушених переселенців в аспекті їхніх виборчих та соціальних прав", - наголосив Г.Немиря.

Як повідомлялося, проект закону №6692 про внесення змін до деяких законів України про право на отримання пенсій окремими категоріями громадян розроблено за сприяння ООН, Ради Європи, Міжнародного комітету Червоного хреста, Норвезької ради у справах біженців, українських та міжнародних неурядових організацій. Його підтримали комітети Верховної Ради з прав людини та з питань соціальної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА