18:59 16.10.2018

Київ очікує від СММ ОБСЄ відповідального виконання мандата і констатує зменшення у складі місії росіян - І.Геращенко

1 хв читати
Київ очікує від СММ ОБСЄ відповідального виконання мандата і констатує зменшення у складі місії росіян - І.Геращенко

 Українська сторона розраховує на відповідальне виконання Спеціальної моніторингової місією (СММ) ОБСЄ свого мандата і зазначає, що останнім часом спостерігачі місії дедалі частіше почали фіксувати наявність російської військової техніки і обладнання на Донбасі, наглошує перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко.

"Ми очікуємо від СММ ОБСЄ, які працюють у небезпечних і важких умовах, відповідального виконання свого мандата. Останнім часом СММ ОБСЄ мало не щотижня фіксує та інформує світ про наявність російської техніки і військового обладнання на Донбасі, а раніше "не помічала" їх. Переконана, що така чесність СММ ОБСЄ пов'язана і зі зміною складу місії - нарешті там стало менше росіян", - написала І.Геращенко на Facebook за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

Вона також вказала, що українська сторона засуджує будь-які спроби агресії проти неозброєних спостерігачів, недопущення і обстрілів. "Сьогодні наша делегація виступила з протестом проти обстрілу бойовиками патруля СММ ОБСЄ поблизу ДФС (Донецької фільтрувальної станції - ІФ). І звернули особливу увагу на систематичні обстріли об'єктів критичної інфраструктури", - додала Геращенко.

Крім того, за її словами, перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг попрощався з підгрупами в Мінську в зв'язку з завершенням терміну його мандата, українська сторона подякувала йому за роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА