20:33 16.10.2018

Пашинян оголосив про відставку з поста прем'єра Вірменії з метою розпуску парламенту і проведення позачергових виборів

2 хв читати
Пашинян оголосив про відставку з поста прем'єра Вірменії з метою розпуску парламенту і проведення позачергових виборів

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в ефірі Громадського телебачення республіки у вівторок оголосив про свою відставку з метою розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів.

"Мета відставки - завершення революції за допомогою проведення позачергових виборів і повернення влади народу", - сказав Н.Пашинян.

"Після моєї відставки президент прийме відставку уряду. Всі міністри продовжать виконувати свої обов'язки. Я також продовжу виконувати конституційні повноваження прем'єр-міністра. Якщо на виборах в грудні ви виберете нашу політичну силу, я переоберуся на посаді прем'єра", - заявив Н.Пашинян у зверненні до народу.

Раніше в інтерв'ю телеканалу "Франс24" Н.Пашинян заявив, що позачергові парламентські вибори повинні відбутися 9-10 грудня "плюс-мінус кілька днів". "Для цього я маю піти у відставку до 16 жовтня", - зазначив він.

Згідно з Конституцією Вірменії, після відставки прем'єр-міністра і уряду фракції парламенту Вірменії повинні в семиденний термін висунути нового кандидата на пост прем'єра. Якщо парламент не обирає прем'єра, то знову в семиденний термін проводяться нові вибори. У разі необрання прем'єра вдруге парламент розпускається силою закону.

Відповідно до Конституції, позачергові вибори парламенту проводяться не раніше ніж через 30 днів і не пізніше 45 днів після розпуску законодавчого органу.

Як повідомлялося, Н.Пашинян і голова партії "Процвітаюча Вірменія", один з найбільших вірменських підприємців Гагік Царукян підписали меморандум про проведення позачергових парламентських виборів у грудні, відповідно до якого, керована Г.Царукяном парламентська фракція "Царукян" взяла на себе зобов'язання не висувати кандидата на пост прем'єра і не сприяти будь-якому іншому кандидату.

Раніше парламентська фракція очолюваної екс-президентом Вірменії Сержем Саргсяном Республіканської партії заявила, що не висуне свого кандидата на пост прем'єра в разі відставки глави уряду для розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів.

Нині в 105-місцевому парламенті Вірменії представлені чотири фракції.

Опозиційна фракція Республіканської партії має 50 депутатських мандатів. Фракція "Царукян" має 31 мандат. Фракція "Дашнакцутюн" представлена сімома депутатами. Фракції "Елк", сформованій за участю партії прем'єра "Цивільний договір", належать дев'ять мандатів. Вісім депутатів не включені до будь-якої фракції, після зміни влади в Вірменії вони покинули фракцію Республіканської партії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА