12:14 17.10.2018

Ситуація на переговорах у Мінську близька до безвихідної через позицію РФ - представник України в підгрупі з політичних питань ТКГ

1 хв читати
Ситуація на переговорах у Мінську близька до безвихідної через позицію РФ - представник України в підгрупі з політичних питань ТКГ

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України Олександр Моцик вважає, що переговори в рамках ТКГ близькі до безвихідної ситуації, а Росія прагне заморозити конфлікт.

"Минув 97-й раунд переговорів. Насправді ситуація близька до безвихідної, і все через позицію РФ ... яка не хоче йти на нормальний процес урегулювання процесу дипломатичним шляхом, а бажає заморозити ту ситуацію, яка там є", - сказав він у рамках дискусії "Яка миротворча місія потрібна Україні?" в середу в Києві.

О.Моцик також розповів, що в рамках ТКГ не вдалося переконати російську сторону скасувати проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Ми так і не змогли вмовити Росію скасувати ті вибори, які вона хоче провести на окупованих територіях 11 листопада... Також не вдалося домовитися на зустрічі заступників дипломатичних радників лідерів чотирьох країн провести саміт до кінця цього року", - поінформував він.

Крім того, за його словами, російська сторона не бажає зголошуватися на створення окремої групи в рамках ТКГ з питань кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА