13:32 17.10.2018

Зарплати вчителям можна підвищити за рахунок премій керівництва "Нафтогазу", заявляють у партії "Наш край"

2 хв читати
Зарплати вчителям можна підвищити за рахунок премій керівництва "Нафтогазу", заявляють у партії "Наш край"

 Влада має знайти ресурси для підвищення зарплати всім працівникам освіти відповідно до законодавства, закликав народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

"Закон "Про освіту" передбачає, що зарплата вчителів зростатиме співвідносно до змін прожиткового мінімуму та інших соціальних показників. До 2020 року зарплата в освітній сфері має становити 11 тис. гривень на місяць, що відзначають і профспілки. Закликаємо владу виконати вимоги закону і знайти кошти на зарплати педагогам", - озвучив позицію партії Сергій Шахов.

Народний депутат вважає безпідставними заяви влади про відсутність у бюджеті "зайвих" грошей на зростання зарплат педагогам.

"Міністр освіти Лілія Гриневич каже, що Україна має виплачувати борги за зовнішніми боргами, тому у держави немає 110 млрд гривень на підвищення зарплат вчителям, як того вимагає закон. Це лукава позиція. Адже керівникам державних підприємств-монополістів, наприклад, керівництву "Нафтогазу" , виплачують премії на мільярди гривень. Так звані реформатори цинічно "забули" потреби пересічних працівників", - сказав С.Шахов.

Також депутат від "Нашого краю" нагадав про жалюгідний стан викладачів вищих навчальних закладів. "Зарплата викладачів вищих навчальних закладів взагалі мізерна, що змушує їх постійно шукати підробіток, відволікатися від наукової роботи. Це відкидає Україну на узбіччя цивілізації. Тому ми підтримуємо протести, анонсовані профспілками освітян. Слід закласти до Держбюджету-2019 мінімальну зарплату для педагогів у розмірі 7,7 тисячі гривень. А середня зарплата має бути на рівні 11 тис. гривень. Це реально зробити найближчим часом", - резюмував С.Шахов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА