17:11 17.10.2018

У Раді підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

2 хв читати
У Раді підготували законопроект про спрощення реєстрації місця проживання

У Верховній Раді підготували законодавчу ініціативу, якої мають намір ввести декларативний принцип реєстрації місця проживання, а також скоротити кількість випадків, коли потрібно підтверджувати місце проживання, повідомив співавтор проекту, заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенко" Сергій Березенко.

"Існує нагальна потреба реформувати чинний механізм обліку населення в Україні. Тому ми разом з Міністерством внутрішніх справ і Міністерством соціальної політики та офісом реформ адмінпослуг пропонуємо змінити цю систему", - сказав С.Березенко в середу в Києві, презентуючи законопроект.

Нардеп зазначив, що на сьогодні діє складна процедура реєстрації місця проживання й подати документи для цього через Інтернет неможливо. Він назвав цю систему "рудиментом радянського суспільства".

У зв'язку з цим вже був розроблений і запланований до внесення в парламент законопроект про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні. Крім С.Березенка, під ним вже підписалися народний депутат з фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, члени фракції "БПП" Олександр Черненко та Сергій Алексєєв.

Як пояснив С.Березенко, один з важливих аспектів законопроекту - реєстрація дітей, коли за однією заявою вирішуватимуть цілий комплекс питань: проводити державну реєстрацію народження дитини, реєструвати місце її проживання, призначати допомогу при народженні, реєструвати дитину в електронній системі охорони здоров'я, а також проводити низку інших формальних процедур.

"Ми пропонуємо декларативний принцип реєстрації місця проживання. Тобто для реєстрації або зняття з реєстрації подається лише заява-декларація... Скасовується паперовий документообіг, усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім'ї", - розповів С.Березенко.

Крім того, згідно із законопроектом запропоновано закріпити, що факт реєстрації не є підставою набуття або позбавлення особи будь-яких прав на житло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА