12:12 18.10.2018

Центр кібербезпеки доручив створити міжвідомчу робочу групу для забезпечення роботи системи "Вибори"

2 хв читати
Центр кібербезпеки доручив створити міжвідомчу робочу групу для забезпечення роботи системи "Вибори"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов провів засідання Національного координаційного центру кібербезпеки, на якому були розглянуті питання захищеності об'єктів критичної інформаційної інфраструктури та інформаційно-телекомунікаційних систем Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Як повідомляє в четвер прес-служба РНБО, під час засідання О.Турчинов зазначив, що є підстави вважати, що керівництво Росії намагатиметься за будь-якої ціни використовувати виборчий процес в Україні для реалізації планів гібридної агресії проти Української держави.

"Досвід США, країн Західної Європи свідчить, що Кремль намагатиметься вплинути через кібернетичний та інформаційний простори на суспільно-політичні процеси, тому інформаційна та кібербезпека виборів зажадає злагодженої та скоординованої роботи багатьох державних інститутів, перш за все ЦВК, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації відповідних підрозділів Служби безпеки України та Національної поліції", - сказав секретар РНБО.

За результатами обговорення ЦВК, Держспецзв'язку, СБУ, Нацполіції доручено створити міжвідомчу робочу групу для забезпечення надійного і безпечного функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" при проведенні чергових виборів президента України і народних депутатів України в 2019 році.

Також силовим структурам, які відповідають за кіберзахист і кібербезпеку, доручено забезпечити своєчасне виявлення, запобігання та локалізацію можливих кіберінцидентів і кібератак на інформаційні системи та державні електронні інформаційні ресурси ЦВК.

Також будуть проведені кібернавчання із відпрацювання спільних заходів щодо захисту від кіберзагроз та протидії зовнішнім втручанням в роботу інформаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем ЦВК.

Нацполіції доручено забезпечити належну охорону телекомунікаційного обладнання і телекомунікаційних мереж, необхідних для здійснення обміну даними між центральним вузлом і окремими регіональними органами адміністрування Державного реєстру виборців.

Також визначено завдання щодо модернізації та оновлення комплексної системи захисту інформації автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" та Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" з застосуванням для захисту переданої в системах, сучасних засобів криптографічного захисту інформації тощо.

Доручено також надати методичну і практичну допомогу секретаріату ЦВК щодо належного захисту офіційних інтернет-сайтів Центрвиборчкому, провести відповідну підготовку і навчання задіяного в роботі системи персоналу.

Крім того, на засіданні Центру кібербезпеки було прийнято комплексне рішення про посилення кіберзахисту об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА