16:40 18.10.2018

На саміті ЄС ухвалено рішення про розробку обмежувальних заходів у відповідь на кібератаки

2 хв читати
На саміті ЄС ухвалено рішення про розробку обмежувальних заходів у відповідь на кібератаки

 Країни ЄС планують обговорити можливість упровадження обмежувальних заходів у відповідь на кібератаки, йдеться в підсумковому комюніке за результатами саміту ЄС.

"Слід продовжувати роботу над можливостями реагування та запобігання кібератакам за допомогою обмежувальних заходів з боку ЄС (...) Для того щоб підвищити стійкість ЄС до кібератак, обговорення пропозицій щодо посилення кібербезпеки мають відбутися за нинішнього складу Європарламенту", - наголошується в документі.

Європейські країни мають намір домагатися зміцнення кібербезпеки для протидії хакерським загрозам, для захисту демократичних цінностей, боротьби з радикальними рухами й тероризмом і співпраці між країнами в питаннях безпеки, наголошується в повідомленні.

"ЄС надалі зміцнюватиме механізми стримування і протидії гібридним, кібернетичним, хімічним, біологічним, радіологічним і ядерним загрозам", - наголошується в комюніке, в якому лідери країн ЄС укотре засудили кібератаку на бази даних Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

У ньому також зазначається, що інциденти на кшталт кібератаки на ОЗХЗ зміцнюють рішучість ЄС боротися проти "ворожої активності мереж іноземних розвідок та інших зловмисних сил на нашій території та в онлайні".

На початку жовтня влада Нідерландів оголосила, що запобігла хакерській атаці на ОЗХЗ у квітні 2018 року. За твердженням слідчих, за атакою стоять співробітники ГРУ. Потім Мін'юст США висунув обвинувачення на адресу сімох співробітників ГРУ в скоєнні злочинів, пов'язаних із кібербезпекою. Їх також звинуватили у спробах зламати мережі американських і міжнародних організацій і спортивних федерацій.

У США також триває розслідування про можливе втручання Росії в президентські вибори 2016 року за рахунок оприлюднення інформації, що дискредитує інформацію про кандидата від демократів Гілларі Клінтон, і вчинення впливу на населення за допомогою політичної реклами в соціальних мережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА