12:07 19.10.2018

І.Геращенко ратує за залучення міжнародних експертів до роботи на місці злочинів на окупованих Росією територіях

1 хв читати
І.Геращенко ратує за залучення міжнародних експертів до роботи на місці злочинів на окупованих Росією територіях

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що на місці злочинів в окупованих Росією територіях мають працювати міжнародні експерти.

"Я апелюю до уряду, і мені здається, що буде дуже правильно, якщо ми з вами сьогодні апелюватимемо до міжнародних експертів з вимогою отримати доступ до кожного місця злочину, і щоб міжнародні експерти, а не слідчі Російської Федерації, проводили слідчі дії", - сказала І.Геращенко на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю.

За її словами, міжнародні експерти мають отримати доступ і до Криму, і до Луганської та Донецької області для проведення слідчих дій, щоб з'ясувати, "що ж там сталося, хто вбивці, хто готував ці злочини, хто підкладав вибухівку, хто міни розміщує, на яких українські діти підриваються, хто ці коледжі там підриває".

"Захоплений Донецьк, окупований Крим, окупований Луганськ - це Україна, і ми зобов'язані відкривати кримінальні справи за кожним убивством для того, щоб у нас був відповідний реєстр, для того, щоб ми зверталися потім до міжнародних судів", - зазначила І.Геращенко.

Як повідомлялося, 17 жовтня учень політехнічного коледжу Керчі (Крим) Владислав Росляков улаштував вибух і відкрив стрілянину з рушниці в навчальному закладі, після чого скоїв суїцид. Жертвами трагедії стала 21 людина. Поранень дістали понад 40 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА