17:31 19.10.2018

Вілкул подав заяви до СБУ, Нацполіції, ДБР і ГПУ про нібито вчинення злочинів прокурорами

2 хв читати
Вілкул подав заяви до СБУ, Нацполіції, ДБР і ГПУ про нібито вчинення злочинів прокурорами

Співголова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав до СБУ, Нацполіції, Держбюро розслідувань і Генпрокуратури заяви про дії організованого злочинного угруповання з числа працівників Генпрокуратури і прокуратури Дніпропетровської області.

Як повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба "Опозиційного блоку", О.Вілкул під час брифінгу розповів, з приводу чого подані заяви: "Перше - це спроба заволодіння 20 га державної землі в інтересах приватної фірми-банкрута зі статутним фондом 2 тис. грн, і зі справою про банкрутство на 50 мільйонів грн. Спроба просто вкрасти 20 га державної землі".

Другим поданим документом є "заява про тортури, які застосовувалися до головного свідка обвинувачення Вадима Яковича Кобиляцького, про що він повідомив сам у відеозверненні на засіданні Верховної Ради".

"І третє - про фальсифікацію кримінальної справи проти мене і спробу чинити тиск на мене, як на народного депутата України", - сказав парламентарій.

"Я сподіваюся, що Державне бюро розслідувань все-таки запрацює і, можливо, запрацює з цієї справи щодо організованого прокурорського злочинного угруповання", - додав він.

О.Вілкул наголосив, що одну із заяв адресовано Генпрокуратурі, як вищому органу нагляду.

"Я розумію, що Юрій Віталійович Луценко є зараз генеральним прокурором, але ця ж посада у нього не приватизована, як би йому не здавалося. А прокуратура є вищим наглядовим органом. І адвокати кажуть, що до прокуратури заяву подавати теж треба", - пояснив він.

"Я не стверджую, не можу стверджувати, що корисливий інтерес мав сам Юрій Віталійович Луценко. Швидше, його завданням було чинити тиск максимальний на народного депутата за півроку до президентських виборів для того, щоб зачистити опозиційне поле - так влада до виборів готується. Але те, що корисливий умисел є в діях посадових осіб і Генеральної прокуратури, і прокуратури Дніпропетровської області, це досить очевидно", - сказав О.Вілкул.

У свою чергу адвокат нардепа Олег Бабич на своїй сторінці у Facebook написав, що "силовикам, які у "справі Вілкула" знущалися над свідками, фальсифікували матеріали і намагалися вивести землю з державної власності, загрожує від 8 до 12 років ув'язнення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА