10:47 22.10.2018

Конгресмени закликають Трампа залишити Меттіса на посаді глави Пентагону

2 хв читати
Конгресмени закликають Трампа залишити Меттіса на посаді глави Пентагону

Члени конгресу США занепокоєні повідомленнями про можливу швидку відставку міністра оборони Джеймса Меттіса, пише у понеділок видання "Хілл".

Лідер демократів у комітеті сенату у справах збройних сил Джек Рід зазначив, що така відставка була б "украй недоречною і стала б ударом по національній безпеці".

На його думку, інші члени Конгресу також не схвалюють ідеї відправки Дж.Меттіса у відставку.

Член комітету у справах збройних сил палати представників, демократ Адам Сміт, вважає, що перебування Дж.Меттіса на посаді міністра оборони є корисним для США.

"Схоже, у нього є хист працювати з президентом, стримуючи його найгірші тенденції", - заявив він "Хіллу".

Газета нагадує, що раніше в жовтні президент США Дональд Трамп під час інтерв'ю в передачі "60 хвилин" на телеканалі Сі-Бі-Ес заявив, що вважає Дж.Меттіса "хорошим хлопцем", і вони дуже добре ладнають. Однак додав, що "він може піти". "Я маю на увазі, що в певний момент усі йдуть. Усі. Люди йдуть. Це Вашингтон", - уточнив президент США.

Водночас сам глава Пентагону минулого тижня спростував чутки про свою майбутню відставку. Дж.Меттіс заявив журналістам, що він і Д.Трамп "ніколи не говорили про те, що я йду". Міністр оборони США також зазначив, що президент зауважив у розмові з ним: "Я на 100% з вами".

"Хілл" нагадує, що в минулому президент і міністр оборони розходилися в думках з низки питань, зокрема про те, чи слід вийти з іранської ядерної угоди, призупинити військові навчання в Південній Кореї.

Конгресмени з обох правлячих партій занеокоєні тим, що, замінивши Дж.Меттіса, президент може порушити баланс сил в своїй адміністрації: Дж.Меттіс, як вважають, дотримується поміркованої позиції щодо цілої низки міжнародних питань, на відміну, наприклад, від радника Д. Трампа з нацбезпеки Джона Болтона.

Передбачуване звільнення Дж.Маттіса також додасть ще більшої непередбачуваності в зв'язку з тим, що в наступному році очікуються відставка великої кількості американських воєначальників.

Як пише "Хілл", свої посади в вересні 2019 року мають полишити глава Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Джозеф Данфорд і начальник штабу ВМС США адмірал Джон Річардсон.

Заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Пол Сельва піде у запас в липні, а начальник штабу армії генерал Марк Міллі має полишити свою посаду в серпні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА