13:53 22.10.2018

Рішенням вийти з ДРСМД США дають РФ зрозуміти, що не терпітимуть невиконання Москвою зобов'язань - Клімкін

2 хв читати
Рішенням вийти з ДРСМД США дають РФ зрозуміти, що не терпітимуть невиконання Москвою зобов'язань - Клімкін

Влада США дає Росії зрозуміти, що не терпітиме невиконання нею своїх зобов'язань у рамках Договору про скорочення ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"З розумінням ставлюся до наміру США вийти з договору про РСМД. Росії дають знати, що "гібридне" невиконання нею своїх зобов'язань не буде більше толеруватися. Архітектура стратегічної стабільності має бути прозорою, чесною та ефективною", - написав він у своєму акаунті в Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 21 жовтня президент США Дональд Трамп заявив, що має намір вивести США з ДРСМД. "Ми вийдемо з договору, а потім розроблятимемо озброєння", - наводило слова Д.Трампа агентство Ассошіейтед прес.

Президент США пояснив, що вважає за потрібне так вчинити, оскільки російська сторона порушує положення цієї угоди. Водночас Д.Трамп наголосив, що нове озброєння не розроблюватимуть, якщо РФ і КНР погодяться на укладення нового договору.

Того самого дня міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив про свою підтримку рішення президента США вийти з ДРСМД і поклав відповідальність за те, що відбувається, на Росію. "Наш близький і тривалий союзник – це, звісно, Сполучені Штати, і ми рішуче підтримуємо США в тому, щоб наполегливо донести ясний сигнал: Росії слід поважати зобов'язання за договором, який вона підписала", - наводить слова міністра видання "Файненшл таймс".

Згідно з його твердженнями, Росія перетворила ДРСМД на "кепкування". Він пояснив, що прагнув би дотримання ДРСМД, але для цього потрібна добра воля обох сторін, а не лише однієї. "Це Росія його порушила, і це Росія має навести у себе лад", - наголосив Г.Вільямсон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА