13:55 22.10.2018

Повернення Криму не лише дипломатичним шляхом має обговорюватися в суспільстві на рівні експертів - заступник міністра Джапарова

2 хв читати
Повернення Криму не лише дипломатичним шляхом має обговорюватися в суспільстві на рівні експертів - заступник міністра Джапарова

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова вважає, що варіанти повернення Криму не лише дипломатичним шляхом мають обговорюватися в українському суспільстві на рівні експертного середовища.

"Ми всі говоримо про політичний тиск, дипломатичний тиск, санкції, економічний тиск - це рамка, від якої ми сьогодні відштовхуємося", - сказала Е.Джапарова на прес-конференції в понеділок у Києві.

Водночас, зазначила вона, усі зусилля впираються "в одну стіну, під назвою "позиція Російської Федерації", з якою такі інструменти не працюють.

На думку першого заступника міністра, це важливе питання, що мають розвивати українські експерти.

"У комунікації дуже важливо мати бачення, що буде далі, і це питання саме до експертів. Оскілки мені здається, що, окрім дипломатичного сценарію, ми маємо також розробляти і, як мінімум, враховувати військовий сценарій повернення Криму, оскільки ми не знаємо, яка кон'юнктура буде в самій Російській Федерації", - додала Е.Джапарова.

Вона наголосила, що варіанти повернення Криму не лише дипломатичним шляхом "мають бути артикульовані в українському суспільстві на рівні експертного середовища".

Раніше, в 2017 р, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що "ймовірність повернення Криму військовим шляхом занадто ускладнена". "Ніколи не говори "ніколи". Я вірю в те, що при своєму житті побачу крах імперії. Саме в цей період ми і повернемо Крим", - заявив при цьому чиновник в інтерв'ю "апостроф".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА