14:37 22.10.2018

Медреформа в Україні має передбачати якісну допомогу та гідні зарплати для медиків - Тимошенко

2 хв читати
Медреформа в Україні має передбачати якісну допомогу та гідні зарплати для медиків - Тимошенко

Лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що впровадження медичного страхування і гідні зарплати для медиків - у пріоритеті нової влади.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", на зустрічі з працівниками Кам'янець-Подільської районної лікарні (Хмельницька обл.) Ю.Тимошенко назвала медичну реформу, впроваджувану президентом Петром Порошенком, "свідомим знищенням української нації", чого допустити не можна.

"Ми наразі готуємося докорінно змінити цю медичну реформу", - наголосила Ю.Тимошенко, додавши, що з двох моделей страхової медицини - британської та європейської - для України ефективніша саме європейська, де 50% або 100% страховки платить роботодавець, а держава забезпечує медстраховкою людей, які не працюють.

На думку лідерки "Батьківщини", для того, щоб така система якісної медицини почала працювати в Україні, потрібно зробити два кроки: зменшити вдвічі податковий прес на роботодавців, щоб вони могли страхувати своїх співробітників, і ухвалити закон "Про обов'язкове медичне страхування".

Ю.Тимошенко розповіла, що команда "Батьківщини" давно підготувала відповідні законопроекти, але вони не приймаються, тому що режим П.Порошенка в цьому не зацікавлений.

Не менш важливим завданням нової влади лідерка партії вважає забезпечення гідною зарплатою всіх медичних працівників. Вона обурена тим, що в Україні лікарі отримують усемеро менше, ніж у Польщі, і в 20 разів менше, ніж у Німеччині.

"У розвинених країнах середня зарплата лікарів становить від 5 до 7,5 тис. євро на місяць, а вузькоспеціалізованих фахівців - ще більше. І якщо ми як країна поступово не вирівняємося в питанні зарплат, то народ просто виїде з України. Ніхто не чекатиме десятки років в очікуванні поліпшення. Сьогодні наші лікарі-професіонали вже виїжджають з України, тому що у світі триває жорстка конкуренція за фахівців", - констатувала Ю.Тимошенко.

Вона запевнила присутніх медиків, що відразу після зміни влади буде затверджено пакет із кількох десятків законопроектів, які "поставлять країну на ноги й дадуть змогу розпочати нормальне життя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА