19:33 22.10.2018

Екс-голова АП Ложкін закликає бізнес бути обережнішим із боргами на порозі глобальної рецесії

2 хв читати
Екс-голова АП Ложкін закликає бізнес бути обережнішим із боргами на порозі глобальної рецесії

Інвестор, віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін, який очолював Адміністрацію президента України та колишній секретар Націнвестради, очікує глобальну рецесію через рік-два, викликану накопиченими глобальними дисбалансами та боргами, торговельними війнами (особливо між США та Китаєм) і циклічністю.

"Україну все одно торкнеться, хоч ми і на задвірках... Потрібно бути обережнішими з боргами, інвестиційними проектами, але якщо вкладатися в якісні проекти і менеджмент, то бізнес виживе", - поділився своїми порадами Б.Ложкін на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ).

Він зазначив, що перші негативні ознаки вже відчули на собі такі країни, як Аргентина, Туреччина, Бразилія, Росія. На його думку, Україну поки що менше "зачепило", оскільки економіка країни дуже сильно впала чотири роки тому.

Б.Ложкін наголосив, що підготовка до рецесії українського бізнесу має включати розуміння, що буде важко знайти боргове фінансування.

Водночас голова ради директорів групи компаній "Ефективні інвестиції" Ігор Ліскі надав дещо оптимістичніший прогноз: на його думку варто очікувати коригування після сильного зростання, але не рецесії. "Однак коригування точно буде", - сказав він.

На його думку, основні ризики для світової економіки - торговельні війни та політична турбулентність, тоді як ситуація у традиційних "постачальників" криз - банківського сектора та нафтової галузі - не вселяє таких побоювань. Як вважає бізнесмен, пов'язаний із відходом від викопного палива дисбаланс у нафтовій галузі назріває, проте реалізується не раніше ніж через 3-4 роки.

"Інвестувати в неспекулятивні проекти, уважно ставитися до боргів", - дав свою пораду українському бізнесу перед коригуванням І.Ліскі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА