14:27 23.10.2018

"Наш край" закликає уряд не допустити замерзання українських міст

2 хв читати
"Наш край" закликає уряд не допустити замерзання українських міст

Кабінет Міністрів України має вжити заходів, щоб не допустити замерзання громадян у морози через свавілля газових монополістів, заявляє народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Хвиля відключень від газу вже прокотилася всією країною. Олігархи-власники облгазів почали відрізати будинки від газових труб перед початком опалювального сезону. Історія минулої зими у Кропивницькому, Славутичі, Смілі, коли через шантаж облгазів цілі міста опинялися без тепла, знову може повторитися. Минулого року уряд не впорався з цією ситуацію. Зараз іще є час, щоб завчасно вжити заходів", - заявив С.Шахов.

За його словами, також дії монополістів можуть призвести до того, що сотні будинків залишаться без тепла.

"Газові олігархи-власники облгазів змушують ОСББ узяти на свій баланс внутрішньобудинкові газові мережі. Відповідно обслуговування цих мереж облгаз визначає як нову послугу. Для олігархів це нова схема для збагачення, а для українців – щомісячна додаткова плата за газ, на додачу до останнього підвищення. У разі відмови мешканцям погрожують відключенням від газу", - наголосив С.Шахов.

Він закликав уряд негайно розробити та ухвалити нормативні акти, які покладуть усю повноту відповідальності за технічну експлуатацію газових мереж на облгази.

"Ми закликаємо уряд зафіксувати своїм рішенням: хто отримав від держави дозвіл на роботу із газовою інфраструктурою, той і має за неї відповідати. Окрім цього, слід заборонити вимикати від газу об’єкти соціальної інфраструктури й житлові будинки та їхніх постачальників тепла", - резюмував С.Шахов.

У партії також нагадують про внесений до Верховної Ради законопроект №7408, який запобігає відключенню об'єктів соціальної інфраструктури та їх постачальників тепла від газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА