19:39 23.10.2018

МЗС України пропонує провести веб-трансляцію дебатів при обранні нового генсека Ради Європи

2 хв читати
МЗС України пропонує провести веб-трансляцію дебатів при обранні нового генсека Ради Європи

Міністерство закордонних справ України наполягає на максимальній відкритості процесу обрання нового генерального секретаря Ради Європи і пропонує провести веб-трансляцію дебатів, а також наголошує на важливості того, щоб цей пост зайняла жінка, представник центрально- або східноєвропейської країни.

"Ми закликаємо до максимальної прозорості цього процесу, яка може бути досягнута, серед іншого, шляхом застосування інноваційних підходів. Наприклад - проведення прямої веб-трансляції дебатів, яка довела свою ефективність під час обрання Генерального секретаря ООН", - йдеться в оприлюдненому у вівторок документі, в якому викладено бачення українського зовнішньополітичного відомства того, яким критеріям має відповідати людина, яка очолить організацію.

Також у документі вказані аргументи на користь того, щоб зазначений пост зайняла жінка. "Багато гідних і впливових чоловіків успішно керували роботою Секретаріату, але серед них була лише одна жінка. Представник Франції Катрін Лалумьер значною мірою сприяла об'єднанню двох частин Європи в 1989-1994 роках. Сьогодні Раді Європи як ніколи потрібен лідер, який зможе об'єднати членів Організації , спираючись на принципи і цінності, закріплені в її Статуті. Хоч ми і переконані, що найкращий і найсильніший кандидат має перемогти в прозорій і чесній боротьбі, ми наполягаємо на тому, що після 70 років домінування чоловіків на чолі Секретаріату, жінки Європи мають отримати ще одну можливість вести Раду Європи через бурхливі часи", - відзначають у МЗС.

Також наголошується на важливості того, щоб Секретаріат очолив представник центральної або східної Європи. "Хоча протягом перших чотирьох десятиліть після створення Ради Європи вона була майже виключно західноєвропейською організацією, останні три десятиліття позначилися історичним розширенням і вступом до неї майже 20 нових членів ... Вагомий внесок країн центральної та східної Європи в поширення і зміцнення демократії на всьому континенті не визнаний радою Європи, коли йдеться про заміщення посади Генерального секретаря. Ми вважаємо, що представники цих країн мали б отримати можливість очолити Секретаріат уперше за сімдесят років існування Ради Європи", - йдеться в документі.

У МЗС зазначають, що Україна твердо вірить у важливу і лідируючу роль Ради Європи у встановленні правових стандартів у галузі демократії, сприяння та захисту прав людини і основоположних свобод на європейському континенті і за його межами, і очікує відкритого і демократичного процесу обрання наступного Генсека Ради Європи.

Відповідно до встановленої процедури, відібрані Комітетом міністрів РЄ кандидатури будуть передані на розгляд Парламентської асамблеї Ради Європи, яка шляхом голосування обере нового Генерального секретаря на своїй червневій сесії в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА