14:38 24.10.2018

Посилення Євросоюзом тиску на владу України та припинення фінансування - найпопулярніші в українців варіанти очікуваної допомоги ЄС для прискорення реформ

2 хв читати
Посилення Євросоюзом тиску на владу України та припинення фінансування - найпопулярніші в українців варіанти очікуваної допомоги ЄС для прискорення реформ

Майже третина громадян України вважають, що Європейський Союз може більше тиснути на українську владу в питаннях реалізації реформ, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з ініціативи Центру "Нова Європа".

Під час презентації результатів соцдослідження в середу в Києві перший заступник директора Центру "Нова Європа" Сергій Солодкий повідомив, що респондентам пропонувалося обрати три основні варіанти у відповіді на запитання: "Що, на вашу думку, Європейський Союз може зробити для прискорення реформ в Україні?".

В результаті 28% опитаних відповіли, що ЄС може більше тиснути на українську владу в питанні реформ, 16,5% - що ЄС має припинити давати гроші владі України, оскільки їх розкрадають чиновники. 16,3% вважають, що Євросоюз і уряди держав-членів ЄС можуть більш відкрито протистояти Росії. 14,7% опитаних згодні із твердженням, що ЄС може виявляти більший інтерес у захисті українського кордону і надати Україні зброю. 13,7% респондентів згодні з твердженням, що ЄС може надати Україні перспективу членства.

Водночас 13,1% опитаних заявили, що виступають категорично проти допомоги ЄС, 9,7% респондентів вважають, що Євросоюз робить достатньо і час діяти українській владі, а 6,4% як відповідь обрали твердження, що Україні вже ніхто не допоможе.

Водночас лише 3,8% респондентів вважають, що майбутнє України разом з Росією. 1,4% вірять більше в допомогу США, ніж у допомогу Євросоюзу. 11,8% опитаних не змогли відповісти на запитання.

Опитування тривало 16-28 серпня 2018 року. У рамках соцдослідження було опитано 2041 респондент, похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА