12:07 25.10.2018

Трамп не відмовився від особистого телефону, незважаючи на попередження про прослуховування з боку РФ і КНР

2 хв читати
Трамп не відмовився від особистого телефону, незважаючи на попередження про прослуховування з боку РФ і КНР

Помічники президента США Дональда Трампа неодноразово попереджали його, що розвідувальні служби Росії та КНР прослуховують його телефон, проте президент не має наміру відмовлятися від розмов особистим iPhone, повідомляє газета "Нью-Йорк таймс" з посиланням на джерела серед посадових осіб.

"Чиновники з Білого дому кажуть, що їм залишається сподіватися лише на те, що він (Трамп - ІФ) утримається від обговорення засекреченої інформації телефоном", - пише газета.

За даними газети, у глави США є три iPhone, жоден з яких не є повністю захищеним від прослуховування. Над двома телефонами "попрацювали" співробітники Агентства національної безпеки, і тепер вони стали менш вразливими, але водночас менш функціональними, зазначає газета.

Ще один телефон - це особистий iPhone президента, "не відрізняється від сотень мільйонів iPhone, які використовують по всьому світу". Від цього телефону президент не відмовляється, тому що, на відміну від двох інших смартфонів, у ньому він може зберігати свої контакти, пише газета.

Президенту США необхідно міняти телефони кожні 30 днів, але Д.Трамп рідко робить це, посилаючись на незручності, пише газета.

За даними газети, Китай намагається використовувати інформацію, отриману під час прослуховування розмов Д. Трампа для того, щоб зупинити збільшення торгового спору. Джерела газети стверджують, що Китай склав список осіб, з якими регулярно спілкується Д.Трамп, "в надії використовувати їх для впливу на президента".

"Нью-Йорк таймс" наголошує, що серед частих контактів Д. Трампа, на які звернув увагу Китай, - бізнесмени і друзі президента Стефан Шварцман і Стів Уїнн.

Прес-секретар С.Шварцмана, виконавчого директора Blackstone Group, заявив виданню, що "він був радий бути посередником у деяких критичних питаннях між двома країнами на прохання обох глав держав".

Адвокат С.Уінна, мільярдера і колишнього власника мережі казино Wynn Resorts, сказав, що у нього немає коментарів для ЗМІ щодо цієї теми.

Росія, як стверджує газета, не вдається до таких зусиль для впливу на Д. Трампа, як Китай.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА