17:58 25.10.2018

Доки США та Європа відволіклися на Китай, РФ збільшує агресію в Україні - екс-радник Байдена

1 хв читати

Ключова ідея РФ - це дестабілізація ситуації в Україні та сигнал для Заходу, що Москва має можливість підірвати систему міжнародної безпеки, впевнена колишній радник з питань національної безпеки екс-віце-президента США (2012-2013) Джозефа Байдена Джуліанна Сміт.

"Я думаю, що ключова ідея - це дестабілізація внутрішньої української політики, показати НАТО, США та ЄС, що в них (росіян - ІФ) достатньо можливостей підірвати систему ... Ми маємо направити Росії сигнал, що це "червона лінія", що ми не терпітимемо анексії територій суверенних держав", - сказала Дж.Сміт, виступаючи на Варшавському безпековому форумі в четвер.

Вона зазначила, що очікує активнішої позиції від адміністрації президента США Дональда Трампа в питанні озброєння для України.

"США і Європа відволіклися, зокрема, на Китай. Я вважаю, це проблема, тому що в той час, коли Україна не у фокусі міжнародної уваги, Росія збільшує свої агресивні дії в Україні ... Мені цікаво побачити, коли ж адміністрація Трампа ухвалить рішення почати озброювати українців", - додала експерт.

За її словами, Москва все ще намагається втручатись у внутрішні справи України. "На жаль, абсолютно зрозуміло, що Росія не зацікавлена залишати Україну, це не відповідає очікуванням міжнародної спільноти в кампанії з ізоляції Росії, санкцій", - констатувала Дж.Сміт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА