21:30 25.10.2018

Тимошенко: Україна заслужила право на членство в НАТО і ЄС

2 хв читати
Тимошенко: Україна заслужила право на членство в НАТО і ЄС

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко, виступаючи на 20-му щорічному Форумі з питань внутрішньої і глобальної безпеки, який проводить міжнародна організація Crans Montana Forum в Женеві (Швейцарія), підкреслила, що Україна заслужила право бути в НАТО і Євросоюзі.

"11 листопада в усьому світі відзначатимуть 100-річчя завершення Першої світової війни, яка тривала 4 роки, 3 місяці і 14 днів. Про події й уроки Першої світової говоритимуть на найвищому рівні. Це, безумовно, правильно і важливо. Але мало хто знає, що війна на сході України разом з анексією Криму триває довше, ніж Перша світова - більше 4 років і 8 місяців. Про неї говорять все менше", - сказала лідер партії, представляючи доповідь "Регіональні та глобальні виклики: приклад України" .

Ю.Тимошенко нагадала, що за час неоголошеної війни Росії проти Української держави вбито понад 10 тис. осіб, в тому числі 147 дітей; майже 30 тис. поранених, в тому числі 300 дітей; щонайменше 1300 осіб вважаються зниклими безвісти; майже 2 млн українців є вимушеними переселенцями. За її словами, окупована територія України більше, ніж площа всієї Швейцарії, понад 400 км державного кордону, які не контролює уряд.

Політик закликала світову спільноту "не закривати очі на події сьогодення".

"Якщо ми не почнемо сьогодні, то швидко зрозуміємо, що почали занадто пізно", - додала вона.

На її думку, події в Криму і на сході України і відповідь на них міжнародної спільноти є і будуть "одним з ключових індикаторів здатності або нездатності існуючих механізмів безпеки і інституцій пройти стрес-тест".

Крім того, Ю.Тимошенко зазначила, що більшість українців бачать своє майбутнє в ЄС і НАТО.

"Війна, яка триває останні чотири роки, показала, що нам складно самим протистояти агресії Росії. РФ має прийняти той факт, що СРСР більше не існує, існують нові незалежні держави, які мають право на власну незалежність і суверенітет. А Україна завоювала своє право на членство в НАТО і ЄС", - підсумувала лідер партії.

Як повідомлялося, Ю.Тимошенко 25-27 жовтня бере участь в 20-му щорічному Форумі з питань внутрішньої і глобальної безпеки, який проводить міжнародна організація Crans Montana Forum у місті Женева (Швейцарія).

Crans Montana Forum співпрацює з ООН, ЮНЕСКО, ЄС та іншими інституціями задля забезпечення стабільності, безпеки і поваги до прав людини в світі. У нинішньому році на Форумі обговорюватимуться виклики сьогодення в сфері безпеки і загрози для сучасного світового порядку. У ньому братимуть участь глави держав і урядів, міністри, парламентарії, представники міжнародних організацій, провідні політики країн світу та експерти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА