11:26 26.10.2018

Глава УПЦ-КП: Дата Об'єднавчого собору православних Церков в Україні залежить від Вселенського патріарха

1 хв читати
Глава УПЦ-КП: Дата Об'єднавчого собору православних Церков в Україні залежить від Вселенського патріарха

Глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет (Денисенко) не може назвати дати проведення Об'єднавчого собору православних Церков в Україні, оскільки це залежить від Вселенського патріарха.

"Дати скликання собору назвати не можу, тому що це залежить від Вселенського патріарха", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За словами патріарха, у соборі візьмуть участь понад 60 архієреїв. Він зазначив, що понад 40 єпископів будуть від УПЦ-КП, 12 - від Української православної автокефальної церкви і, наразі не відомо, але орієнтовно 10 єпископів будуть від Московського патріархату.

Патріарх Філарет зазначив, що на Соборі зафіксують об'єднання в єдину помісну Українську православну церкву.

Глава УПЦ-КП додав, що на Об'єднавчому соборі оберуть главу нової Української церкви і візьмуть статут. Тим часом, патріарх Філарет уточнив, що процедуру обрання глави затвердять також на соборі.

Він пояснив, що після цього Вселенський патріарх скличе Синод, на якому приймуть остаточне рішення про надання Томосу об'єднаної церкви.

У свою чергу, патріарший намісник, митрополит Єпіфаній пояснив, чому дата проведення Об'єднавчого собору залежить від Вселенського патріарха. Він зазначив, що на Соборі буде присутній екзарх Вселенського патріарха, тому від його присутності залежатиме дата скликання Собору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА