17:11 26.10.2018

Україна та Білорусь уклали угоду про реадмісію і План консультацій між МЗС на 2018-2019 роки

2 хв читати
Україна та Білорусь уклали угоду про реадмісію і План консультацій між МЗС на 2018-2019 роки

Президент України Петро Порошенко схвалює підписання угоди про реадмісію між Україною та Білоруссю.

"Окремо хочу подякувати за підписання угоди між Україною та Білоруссю про реадмісію. Це точно дасть змогу мінімізувати негативні наслідки, які породжує незаконна міграція, підвищити ефективність спільної українсько-білоруської боротьби з нею", - сказав він на Першому форумі регіонів України та Білорусі у п'ятницю в Гомелі.

Як повідомила прес-служба глави Української держави, мета угоди про реадмісію - створення правових підстав, необхідних для встановлення та розвитку міждержавного співробітництва у сфері реадмісії осіб для мінімізації негативних наслідків унаслідок незаконної міграції та підвищення ефективності спільної боротьби з цим явищем шляхом удосконалення правового регулювання такої діяльності.

Угода на основі взаємності визначає швидкі та ефективні процедури ідентифікації, безпечного й організованого повернення осіб, які перебувають на територіях України та Білорусі нелегально.

Підписання угоди сприятиме подальшому розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю, а також дотриманню Україною своїх зобов'язань перед світовою спільнотою щодо впровадження ефективних важелів здійснення державної політики у сфері реадмісії осіб.

Документ підписали голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк і міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич.

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його білоруський колега Володимир Макей підписали План консультацій між МЗС України та МЗС Білорусі на 2018-2019 роки. Документ укладено з метою взаємодії між зовнішньополітичними відомствами двох країн шляхом проведення двосторонніх консультацій у цей період.

Також П.Клімкін і перший заступник міністра спорту і туризму Білорусі В'ячеслав Дурнов уклали Угоду між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством спорту і туризму Білорусі про співробітництво в сфері фізичної культури і спорту. Його мета - вдосконалення нормативно-правової бази українсько-білоруського співробітництва у сфері фізкультури та спорту, забезпечення необхідних правових умов для розвитку двосторонніх зв'язків у сфері фізкультури та спорту через центральні органи виконавчої влади та громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА