17:47 26.10.2018

Медведчука українці сприймають насамперед як кума Путіна - опитування

2 хв читати
Медведчука українці сприймають насамперед як кума Путіна - опитування

Лідера громадянського руху "Український вибір - Право народу", члена партії "За життя" Віктора Медведчука українці сприймають насамперед як кума президента Росії Володимира Путіна (35% опитаних).

В опитуванні, проведеному у вересні 2018 року КМІС на замовлення громадської організації "Детектор медіа", один із блоків було присвячено темі повернення В.Медведчука до публічної політики.

Ще 13% сприймають його як представника мінської Тристоронньої контактної групи (ТКГ), 10% - як екс-голову президентської адміністрації Леоніда Кучми. Крім того, деяка кількість громадян сприймає В.Медведчука як того, хто "ефективно звільняє полонених" (із заходу на схід країни це сприйняття зростає з 1% до 9%).

Більше ніж половина респондентів (52%) не змогли відповісти на запитання, хто насамперед сприяє поверненню В.Медведчука до публічної політики. 21% бачать у цьому "руку Кремля", 15% - українських олігархів, 12% - представників "сім'ї" екс-президента Віктора Януковича. 5,5% вважають, що цьому сприяє президент України Петро Порошенко і 3% - що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Позитивне сприйняття В.Медведчука спостерігається в разі, якщо респонденту подобається канал NewsOne (і в меншій мірі це стосується каналу "112 Україна"). Серед тих, хто не вважає жоден із цих каналів таким, що просуває їхні ідеї, 49% не змогли відповісти на запитання про В.Медведчука. А серед тих, хто дивиться NewsOne/"112 Україна" – лише трохи більше ніж 25% не змогли відповісти. Також серед тих, хто дивиться NewsOne/"112 Україна", переважають ті, хто сприймає В.Медведчука в "більш нейтрально-позитивних інтерпретаціях".

Польовий етап тривав із 8 до 23 вересня. Загалом було опитано 2026 респондентів, що проживають в усіх областях України та в Києві (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій області опитування здійснювалося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників, близьких до 50%; 2.8% для показників, близьких до 25 або 75%; 2.0% для показників, близьких до 12 або 88%; 1.4% для показників, близьких до 5 або 95%; 0.7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Опитування здійснювалося за фінансування Міністерства закордонних справ Данії ("Даніда").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА