14:44 29.10.2018

На посаду глави ХДС замість Меркель вже є кілька претендентів

2 хв читати
На посаду глави ХДС замість Меркель вже є кілька претендентів

На посаду глави Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини, на яку після виборів у Гессені відмовилася балотуватися Ангела Меркель, претендують одразу кілька кандидатів, зокрема глава міністерства охорони здоров'я Єнс Шпан.

За інформацією видання Bild, Є.Шпан має намір висунути кандидатуру на партійному з'їзді в Гамбурзі, що триватиме 7-8 грудня. Також, пише газета, стати головою партії воліла б її генеральний секретар Аннегрет Крамп-Карренбауер.

А.Меркель керує партією з квітня 2000 року.

Вибори до ландтагу (земельного парламенту) 20-го скликання федеральної землі Гессен відбулися 28 жовтня. За підсумками виборів ХДС і друга велика системна політична сила, Соціал-демократична партія Німеччини СДПН, зазнають великих втрат: 10-11% голосів кожна.

"Зелені", навпаки, виграли майже 10% голосів і показали свій найкращий результат у цьому регіоні. Також одним з головних підсумків голосування стало те, що права партія "Альтернатива для Німеччини" тепер вперше в історії буде представлена в ландтазі Гессена.

Згідно з попередніми даними місцевого виборчкому, ХДС отримує 27% голосів, це найгірший результат партії в регіоні з 1962 року, коли було отримано 28,8%. СДПН втратила близько 10,9% і отримала лише 19,8%, це також найгірший результат партії у Гессені.

"Зелені", навпаки, можуть похвалитися 19,8% голосів і найкращим результатом, після ХДС вони стали другими за чисельністю підтримки, змістивши СДПН з традиційного другого місця.

"Альтернатива для Німеччини" отримала 13,1% голосів (на виборах 2013 року – лише 4,1%). "Вільна демократична партія Німеччини" отримала 7,5% голосів, "Ліві" - 6,3% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА