18:17 29.10.2018

Опозиційні партії не зможуть висунути єдиних кандидатів на президентських виборах в Україні

2 хв читати

Опозиційні політичні сили, націлені на голоси виборців і в східних, і західних регіонах України, не зможуть визначити єдиних кандидатів у президенти, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Були натяки на якісь об'єднавчі процеси опозиції, яка представляє південь і схід України. Але ми бачимо, що за ці місяці стало більше внутрішніх протиріч, ніж об'єднавчих процесів. Тому очевидно, що ніякого кандидата від "Опозиційного блоку", партії "За життя" та інших не буде", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

На думку політолога, "проросійська опозиція" розраховує не стільки на президентську кампанію, скільки на парламентську, тому що розуміє, що сильного єдиного кандидата вона висунути не зможе.

"Така приблизно ситуація і в прозахідній опозиції, опозиційних силах, які представляють західні та центральні регіони України", - сказав він.

В.Карасьов зазначив, що на початку жовтня ситуація давала змогу прогнозувати, що лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко може претендувати на вихід до другого туру президентських виборів, однак місяць у його команді витратили на організаційні питання.

"Тому навряд чи можна впевнено прогнозувати, що він буде в другому турі", - сказав експерт.

Водночас він пояснив, що за минулий місяць визначилися ключові стартові позиції учасників президентської передвиборної кампанії.

"Стартові позиції основних учасників президентської кампанії стабілізували пул лідерів цієї передвиборної кампанії. Поки що це Тимошенко. І боротьба за другий тур - між нинішнім президентом і коміком, вже, очевидно, політиком, шоуменом Володимиром Зеленським", - сказав директор Інституту глобальних стратегій.

На думку Карасьова, а також директора соціологічної служби "Український барометр" Віктора Небоженка, найбільш імовірними учасниками другого туру президентських виборів стануть президент України Петро Порошенко та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА