10:41 30.10.2018

В ЄС закликають Грузію усунути недоліки, виявлені під час виборів спостерігачами ОБСЄ

2 хв читати
В ЄС закликають Грузію усунути недоліки, виявлені під час виборів спостерігачами ОБСЄ

Євросоюз за підсумками першого туру президентських виборів у Грузії схвалив хорошу організацію та конкурентність виборчого процесу, закликав грузинське керівництво врахувати недоліки, виявлені спостерігачами БДІПЛ ОБСЄ, повідомляють у вівторок грузинські ЗМІ.

"Згідно з попередньою оцінкою місії спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, вибори були конкурентоспроможними та професійно організованими", - наводять у вівторок грузинські ЗМІ заяву Євросоюзу.

У ній наголошується, що "в день виборів мали місце певні недоліки та випадки зловживання адміністративними ресурсами, різка поляризація приватних ЗМІ, проведення негативної кампанії та жорстка риторика. Ці недоліки варто усунути відповідно до рекомендацій ОБСЄ".

У документі зазначено, що важливо забезпечити високі демократичні стандарти протягом усього виборчого процесу, зокрема і в другому турі.

"Важливо, щоб усі сторони продовжували захищати демократичні принципи та поважати волю грузинського народу. Європейський Союз підтримує демократичне, стабільне та розвинуте громадянське суспільство Грузії. Ми прагнемо до зміцнення співробітництва з Грузією з метою розвитку політичної асоціації та економічної інтеграції, а також реалізації спільних зобов'язань у рамках угоди про асоціацію", - йдеться в заяві Євросоюзу.

Раніше у вівторок ЦВК Грузії повідомив, що окружні виборчкоми до 17 листопада здійснять перевірку близько 500 скарг, що надійшли від спостерігачів на виборах, які відбулися минулої неділі.

Передвиборний штаб опозиційного кандидата Грігола Вашадзе вимагає повного перерахунку голосів.

У штабі заявляють, що за даними неурядових організацій, які вели паралельний підрахунок голосів, у першому турі переміг Вашадзе, набравши 39% голосів, а його суперниця, кандидат у президенти Грузії Саломе Зурабішвілі, підтримувана правлячою партією "Грузинська мрія", набрала 37% голосів.

За даними ЦВК Грузії, на виборах президента країни 28 жовтня лідером стала С.Зурабішвілі, яка набрала - 38,6%, а на друге місце вийшов Вашадзе, який набрав 37,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА