14:04 30.10.2018

Трамп виступає за скасування надання громадянства США за народженням

1 хв читати
Трамп виступає за скасування надання громадянства США за народженням

Президент США Дональд Трамп заявив, що порядок надання американського громадянства "за правом ґрунту" необхідно скасувати, повідомляють у вівторок західні ЗМІ.

"Це безглуздо, що ми - єдина країна в світі, де людина може приїхати на територію держави, народити дитину, і ця дитина стає громадянином на 85 років з усіма привілеями. Це смішно, і цьому треба покласти край", - вважає Д.Трамп.

"Мені завжди говорили, що для цього (для зміни порядку надання громадянства - ІФ) необхідна поправка до конституції. Однак що ви думаєте? Вона не потрібна. Це можна зробити спільно з конгресом", - наголосив американський лідер.

У чотирнадцятій поправці до конституції США, ухваленій у липні 1868 року, йдеться: "Усі особи, що народилися або натуралізовані у Сполучених Штатах і підлеглі їхній юрисдикції, є громадянами Сполучених Штатів і штату, в якому вони проживають".

Громадянство "за правом ґрунту", тобто за народженням, надається в багатьох країнах світу.

Зокрема, таку процедуру використовують у деяких країнах Європи, а також у Бразилії, Чилі, Панамі. Проте в низці європейських держав, крім самого факту народження дитини на території країни, є вимога постійного її проживання в ній протягом певного часу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА