07:48 01.11.2018

Держдеп США до 6 листопада підготує доповідь про виконання РФ закону стосовно хімзброї, від нього залежить "другий пакет" санкцій

1 хв читати
Держдеп США до 6 листопада підготує доповідь про виконання РФ закону стосовно хімзброї, від нього залежить "другий пакет" санкцій

Американський Держдепартамент до 6 листопада має представити Конгресу висновок про те, чи дотримується Росія умов закону США про хімічну і бактеріологічну зброю в прив'язці до "справи Скрипалів", заявив у середу журналістам заступник представника Держдепартаменту Роберт Палладіно.

"Закон про хімічну і біологічну зброю наказує, щоб державний департамент доповів Конгресу, чи виконала Росія умови, яких вимагає закон, через три місяці після початкового визначення у справі Скрипаля", - сказав дипломат.

Він зазначив, що "6 листопада - це крайній термін, до якого Держдепартамент повинен підтвердити Конгресу, що Росія виконала умови закону про хімічну і біологічну зброю".

Якщо Держдеп не зможе представити висновки, що підтверджують виконання закону, він "після консультацій з Конгресом має ввести в дію другий пакет санкцій" проти РФ.

На початку березня в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення.

У середині жовтня міністри закордонних справ ЄС схвалили на переговорах в Люксембурзі новий рамковий механізм санкцій у зв'язку із застосуванням і поширенням хімзброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА