16:57 01.11.2018

РПЦ змушує УПЦ-МП самоізолюватись - Клімкін

1 хв читати
РПЦ змушує УПЦ-МП самоізолюватись - Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що Російська православна церква сама знищує Українську православну церкву (Московського патріархату).

"РПЦ змушує УПЦ (МП) втікати від реальності, самоізолюватися й маргіналізуватися. РПЦ практично сама своїми руками знищує УПЦ (МП)", - написав П.Клімкін в авторській колонці на сайті інтернет-видання "Українська правда".

За словами дипломата, РПЦ веде політику саморуйнування. "Імперії справді, як правило, руйнують самі себе зсередини. Схоже, що такий самий шлях схильні вибирати і їхні церкви", - пише міністр.

Глава зовнішньополітичного відомства переконаний, що для УПЦ (МП) краще було б активно приєдналася до дискусії про майбутнє Української єдиної помісної церкви, а не заважати цьому процесу.

"З огляду на сильні позиції та масштаб УПЦ (МП), це дало б змогу її ієрархам (принаймні тим, які цього хочуть) справляти чи не вирішальний вплив на процес об'єднання, стати незамінним творцем нової Української церкви", - зазначає П. Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА