18:52 01.11.2018

Меркель: У виборах на Донбасі повинні мати можливість брати участь внутрішні переселенці

2 хв читати
Меркель: У виборах на Донбасі повинні мати можливість брати участь внутрішні переселенці

У виборах на Донбасі, передбачених Мінськими домовленостями про врегулювання ситуації на сході України, повинні мати можливість взяти участь усі внутрішні переселенці, які виїхали з цього регіону до інших областей України, наголошує канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час спілкування зі студентами Київського національного університету ім. Шевченка в четвер, відповідаючи на запитання, чи можна очікувати повернення непідконтрольних територій Донбасу під контроль українського уряду через 2-3 роки, вона зазначила, що "Мінські домовленості показують шлях, як цього можна досягти - досягти перемир'я насамперед, потім потрібно підготувати гідні, розумні, справедливі вибори за допомогою спостерігачів ОБСЄ ".

"Звичайно, всі партії мають узяти участь у цих виборах, а також внутрішні переселенці повинні мати можливість узяти участь у цих виборах. Навіть ті, хто там більше не живе та виїхав звідти", - наголосила політик.

При цьому А.Меркель зазначила, що спостережна місія ОБСЄ має отримати доступ до всього регіону, а "наразі у нас із цим великі проблеми". "І після цих виборів може з'явитися конструкція, яка представлятиме волю людей у цьому регіоні", - заявила політик.

Також вона вкотре нагадала, що заплановані на 11 листопада нелегітимні вибори в непідконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей визнавати не можна: "11 листопада там якісь вибори запланували - їх не можна визнавати, це ускладнює ситуацію".

Політик також зазначила, що в мінському плані передбачено амністію, і через це треба "врахувати те, щоб ніхто не вдавався до помсти".

"З Мінськими угодами ми розробили план, складний, але наразі я кращого не бачу. Метою його є, щоб Україна отримала доступ до всієї території до самого кордону з Росією", - резюмувала А.Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА