19:36 01.11.2018

Суд місяцями не розглядає справу екс-нардепа від КПУ Александровської

2 хв читати

Харківський районний суд Харківської області місяцями не просувається в розгляді по суті справи екс-нардепа від Комуністичної партії України Алли Александровської, підозрюваної в посяганні на територіальну цілісність і незалежність України, повідомив її адвокат Олександр Шадрін.

"Та судова реформа, яка зараз відбулася, призвела до масового відтоку суддів у Харківському районному суді Харківської області, багато суддів звільнилися, і, на жаль, там останні три квартали практично не було судових засідань - постійні накладки, перенесення", - повідомив О.Шадрін на прес-конференції в четвер.

Він також додав, що нині запобіжний захід стосовно його підзахисної не діє.

Як повідомлялося, 28 червня 2016 року адвокат А.Александровської О.Шадрін повідомив, що у його підзахисної відбувся обшук і її було затримано. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сина Олександра, який переховується в РФ, повідомлено про підозру й оголошено в розшук.

"Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував А.Александровську на 60 днів без можливості внесення застави. Згодом цей запобіжний захід неодноразово подовжували. 13 жовтня Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив скаргу А.Александровської та її захисників і змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Пізніше запобіжний захід було змінено на частковий домашній арешт (у нічний час доби).

У грудні 2016 року обвинувальний акт стосовно А.Александровської було направлено до Харківського райсуду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА