Політика

Прем'єр Молдови назвав виведення російських військ обов'язковою умовою придністровського врегулювання

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп назвав умови врегулювання придністровського конфлікту.

"Молдова буде послідовно продовжувати просуватися в напрямку остаточного вирішення придністровської проблеми. Двома визначальними факторами знаходити власні шляхи розв'язання є політична воля і довіра. Над цим і працюють усередині молдовської влади", - заявив П.Філіп у четвер у Мінську на засіданні Мюнхенської конференції з безпеки.

Слова прем'єра наводить прес-служба уряду Молдови.

П.Філіп підкреслив, що "обов'язковою умовою для досягнення рішення є виведення російських військ з території Молдови". "І ми будемо цього добиватися, відповідно до міжнародних зобов'язань, які Росія прийняла на себе, а також відповідно до прийнятої в червні Резолюції ООН з цього приводу", - сказав молдавський прем'єр.

Він зазначив, що у врегулюванні придністровського конфлікту "рішення не може бути пред'явлено або нав'язане ззовні - воно має бути знайдено жителями берегів Дністра". "З іншого боку, залучення зовнішніх партнерів необхідно, щоб допомогти сторонам досягти компромісу. Молдавії в цьому сенсі допомагають ЄС, ООН і ОБСЄ, а дуже активну роль у даному процесі відіграють Україна і США", - підкреслив П.Філіп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ